Kedvezményezett neve: MAZ-FA Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft.

Támogatott projekt címe: „A panzió korszerűsítése, napenergia használatával, légkondicionálás megoldásával és szolgáltatásainak kompletté tételével”

Pályázat azonosító száma: TFC-1.1.1-2017

Szerződött támogatás összege: 35 millió Ft

Támogatás mértéke: 70 %

A projekt befejezési dátuma:

Használatbavételi engedély kiadva: 2021. március 17.

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

A meglévő (üzemelő) kereskedelmi szálláshelyünk szobáinak korszerűsítése érdekében minden egység légkondicionáló rendszere kiépült, amely a váratlan időjárási helyzetek esetén is az elvárt komfortérzetet biztosítja.

A szálláshely közösségi tereinek bővítése érdekben egy kápolna épült, a turisztikai kínálatunk spirituális tartalomfejlesztését célozva, amely minden célcsoport rendelkezésére áll.

A fejlesztéssel érintett épület energia hatékony működését javító napelemes rendszer telepítése is megtörtént, a következők szerint részletezve:

  • A klimatizálás megoldásához 14 db klímaberendezés és a kapcsolódó inverterek beszerzését és beépítését valósítottuk meg. Ezek a berendezések hűtő-fűtő funkcióval egyaránt rendelkeznek.

Fejlesztésünk biztosítja a vendégek kellemes hőérzetét a nyári melegben és az átmeneti időszakok, valamint a rendkívüli időjárási alkalmak hidegebb napjaiban is.

Ennek szükségességét az támasztja alá, hogy vendégeink körében gyakori a kisgyermekes család, akik a nyaralásuk során is szeretik az otthoni komfortviszonyokat élvezni, a váratlan időjárási helyzeteket kivédeni.

  • A kápolna igényét vendégeink egyre gyakrabban megfogalmazták. Ez összhangban van a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepció célkitűzésével is. Ennek szellemében építettük meg a kápolnát.

Ezzel minden vendég-célcsoport részére olyan szolgáltatást tudunk nyújtani, amely nyaralása, kikapcsolódása során is biztosítja a mindennapjaikban megszokott vallási szokásaiknak gyakorlását. Különösen fontosnak tartjuk a családok, mint a társadalom meghatározó alapegységének erősítését. Ehhez szeretnénk oly módon is hozzájárulni, hogy a legfontosabb családi események, jeles napok meghitt megünneplését és a kapcsolódó szertartások megtartását helyben tudjuk biztosítani. Bízunk benne, hogy ezen események emléke igazi családerősítő funkciót tölt be.

  • Elektromos energia termelése 20,25-21,2 kW-os, ferde tetőre elhelyezett hálózatba visszatápláló napelemes rendszer.

A várható elektromos energiatermelés 21800-24300 kWh/év, a várható megtérülési idő 6,5-7,2 év. A korszerű energiatermelési konstrukció környezetbarát megoldással biztosítja a panzió energia költségének kedvező alakulását, hozzájárulva a gazdálkodási mutatók javulásához is.

A megvalósult fejlesztés előkészítése során elvégeztük azon feladatokat, amelyek a támogatási döntés birtokában lehetővé tették a projekt szakszerű megvalósítását.

A beruházási tevékenység során, a kápolna építése mellett, amely a megvalósítási időtartam teljes egészében folyamatos feladatot jelentett, a következő tevékenységeket végeztük el:

  • klimatizálás megvalósítása, a rendszer beüzemelése,
  • napelemes rendszer megépítése és beüzemelése, a szükséges engedélyek rendelkezésre állásával együtt,

A projekt zárásáig megszereztük a „Panzió csillaggal” minősítést; három csillagú, emelt szintű kategóriában.

A beruházás kivitelezése során a minőségi munkavégzést vártuk el, a megvalósítási szerződésekbe a garanciális feltételeket beépítettük. Az építés menetét, műszaki ellenőr felügyelte.

A korszerű technológiák alkalmazásánál a megbízható, garantált minőséget tudtuk megvalósítani, és így elérni a minőségi szolgáltatást biztosító színvonalat.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.